Transport "públic"

Carta al director publicada a El Periódico i al Diari de Girona el 21/10/2016
Si el transport públic és més car que el privat, és que no entenem el concepte 'públic'. I el pas dels Mitja distància de Renfe per les comarques gironines n’és un cas. La dependencia dels horaris (un cada mitja hora en el millor dels casos), i el fet que només porta d’estació a estació, fan que l'opció d’agafar el cotxe sigui la més còmoda. A aquests desavantatges no li podem incloure que, a més, sigui més car.
Fem números: de Sils Girona hi ha 20 kilómetres. Anar i tornar amb cotxe costa uns 2.50€ mentre que un bitllet anada i tornada de tren, 5.20€.Comprant deu viatges, 4.80€. Quin incentiu pot tenir una persona per agafar el tren? Cap, més aviat necessitat: joves sense carnet o gent que no disposa de vehicle privat.
Ens diuen que el cotxe contamina, congestiona la ciutat i que se n’ha dedesincentivar l’ús, però a aquests preus ningú no es pot plantejar prescindir-ne per més mentalitat medioambiental que tingui.
Imaginen una educació o sanitat pública més cara que la privada? Doncs això és el que passa amb el transport. Si algú és capaç de justificar-ho, que m’ho expliqui.

                                     
Més cartes publicades a diaris aquí
Transport "públic" Transport "públic" Reviewed by marc on 23:18:00 Rating: 5

Cap comentari:

Entrades populars

Amb la tecnologia de Blogger.