Queden sensats a la CUP

Carta al director publicada a La Vanguardia el 22/06/2016

A l’entrevista de Catalunya Ràdio els dimissionaris de la CUP van fer un comentari molt sensat i poc escoltat als medis: acabar votant blanc o negre és la pitjor manera de fer assemblearisme.

La CUP critica altres partits que prenen decisions en petits òrgans de govern per la seva estructura jeràrquica. Però imposar una idea sobre una altra de radicalment diferent per uns pocs vots de diferència em sembla encara més tirànic: o estàs amb la majoria o no estàs.

I és que haver de votar en aquestes condicions és el fracàs d’una assemblea, que el que busca és el consens entre un grup de persones que pot pensar diferent. Un líder fort ja fa la funció de buscar aquest consens, d’intentar mantenir el grup unit i fer-lo anar en una direcció. A la CUP, la manca d’aquest líder fa que imposar idees i ideals per la força d’uns quants vots prevalgui a la seva unitat, i en podem veure el seu resultat.

Per sort alguns membres del seu secretariat se n’han adonat i han reaccionat. Espero que serveixi perquè canviïn les coses.


Més cartes publicades a diaris aquí
Queden sensats a la CUP Queden sensats a la CUP Reviewed by marc on 17:40:00 Rating: 5

Cap comentari:

Entrades populars

Amb la tecnologia de Blogger.