Mas o no Mas?

Carta al director publicada a L'Ara el 01/09/2015

Davant l'enèsima negativa de la CUP a investir Mas, analitzem la situació, partint d'una premissa bàsica: els dos partits tenen com a objectiu la independència. Ara bé, les diferències són en com aconseguir-la. Arribats al punt on som, hi ha només tres escenaris possibles.

El primer: d'una manera o altra, la CUP cedeix i investeix Mas. El procés continua com mola gent el tenia al cap, tot i que debilitat i amb una dubtosa victòria final en un referèndum constituent.

El segon: JxSí cedeix i s'investeix una altra persona. El procés continua sense una de les figures més carismàtiques, gent d'esquerres s'hi pot sumar i gent de dretes se'n pot despenjar. El balanç net és dubtós i es perd un actiu molt important fins ara.

El tercer: hi ha noves eleccions i s'acaba el procés per uns anys. Hi haurà moviments de vots cap aquí i cap allà, però part d'aquests vots es perdran.

Així doncs, només el partit que sigui capaç de donar un vot de confiança a l'altre serà qui realment segueixi donant vida al procés, tot i que serà recordat com el perdedor de la negociació.


Més cartes publicades a diaris aquí
Mas o no Mas? Mas o no Mas? Reviewed by marc on 18:01:00 Rating: 5

Cap comentari:

Entrades populars

Amb la tecnologia de Blogger.