Ho podem fer millor

Carta al director publicada a l'Ara i a El Periódico el 18/06/2016

La meva experiència Erasmus al Regne Unit acaba amb una reunió de fi de curs en què alumnes de quart, membres de la direcció i de l'administració i professors comenten com ha anat l'any, assignatura per assignatura, i proposen millores de cara a l'any que ve. Temps: una hora.

Que passi això aquí és impensable. No es concep que els alumnes puguin opinar (i menys ser escoltats) sobre el funcionament de la Universitat, d'assignatures en particular i professors, impassibles a la seva tarima. Si una assignatura està mal organitzada, si s'estan fent les coses malament, quins mecanismes de canvi hi ha? Actualment només se m'acut que el catedràtic que la porta es jubili. És cert que hi ha òrgans de representació d'estudiants, votats en eleccions amb participació mínima, però que no entren en aquest detall. 

Quan ens queixem del sistema universitari la justificació més recurrent és la falta de diners. Quatre hores a l'any d'interacció entre alumnes i universitat comportarien una millora significativa a les aules a cost nul. Malauradament falta una altra cosa més important: voluntat.

Més cartes publicades a diaris aquí
Ho podem fer millor Ho podem fer millor Reviewed by marc on 17:56:00 Rating: 5

Cap comentari:

Entrades populars

Amb la tecnologia de Blogger.